Lokaal netwerk en Internet

Zaken die met internet en lokale netwerken op de computer te maken hebben. Op deze pagina nog wat zaken rond instellingen, maar de meeste onderwerpen zijn opgesplitst in verschillende onderpagina's, vanwege de hoeveelheid informatie:

Gerelateerd aan internet en netwerken, maar toch anders: Het maken van web pages; met onderwerpen als welke tools heb ik voor het bijwerken van mijn pages, en wat is HTML.

Algemene info

Kabel: tegenwoordig (sinds juli 2006) zit ik aan de kabel (UPC/Chello). Dat betekende wel een wijziging in mijn netwerk-opzet, en de aanschaf van een (draadloze) router.

Daarvoor gebruikte ik ADSL: ik was vanaf 26 juni 2004 om naar ADSL via de HCC, de Hobby Computer Club, waar ik al jaren lid van ben. Daarvoor belde ik nog in bij IAE, Internet Access Eindhoven, waar ik heel tevreden mee ben (en nog steeds mijn email doe), maar die net te laat waren met ook ADSL aanbieden... Info over ADSL en internet (installatie, tips, etc) op:

  • WeetHet.nl over ADSL en MxStream: ADSL/mxstream/router etc info, PC configuratie, voor en nadelen. Op WeetHet is zowiezo wel goede PC/netwerk info te vinden.
  • DrTCP (24 Kb), stelt diverse TCP-opties in zoals MTU en Receive Window (zie de FAQ: laat meeste op default, TCP receive window 65535, MTU voor Ethernetadaptor op 1472). Staan standaard niet echt optimaal ingesteld.
  • ADSLforum, een soort gebruikersforum met allerlei vraag en antwoord over ADSL (inclusief modems, routers, fire walls, etc)
  • Het SpeedTouch 510 modem heeft ook fire wall mogelijkheden.