KokenIets wat ik graag doe, en waar ik in 2010 ook wat meer de tijd voor had. Ik ben met name dol op de oosterse keuken, met name Thai, Indiaas en Japans. Lekker, gezond (en vaak vetarm), en vaak makkelijk te maken, al lijkt het soms moeilijk (zoals Sushi). Komt denk ik ook doordat ik een paar keer in die landen geweest ben. En zeker nu ik een wat grotere tuin heb kan ik een deel van de kruiden direct uit de tuin halen. Voor groenten heb ik de ruimte niet, maar ook eetbare bloemen zijn in veel tuinen te kweken, en zien er mooi uit ook! Sommige zijn heel lekker, bijvoorbeeld Oost-Indische kers smaakt pittig, als sterrenkers. Te zien in de salade hiernaast, de grote gele bloem; naast de andere bloemen, kruiden en sla vers uit het tuintje. Weet wel wat je plukt, er zijn heel veel bloemen eetbaar, maar er zijn in veel tuinen ook echt giftige te vinden... En eet nooit bloemen uit een bloemenzaak, de meesten zijn zwaar bespoten! Meestal kook ik niet strikt aan de hand van een recept, maar hier toch een aantal recepten waar ik nog wel eens naar gevraagd ben. Allemaal vrij eenvoudige gerechten, waar goed mee is te variëren.
Stukje zalm gaat er wel in Geen culinaire hoogstandjes, maar recepten waar ik blijkbaar succes mee had. En een pagina (nog niet af) over ingrediënten, voor zover ik daar wat zinnigs over toe te voegen heb. Met name mijn gember/knoflook-mengsel is heel handig... Meer receptenZelf haalde ik ook veel recepten uit de AllerHande van Albert Heijn. Ik koop daar niet veel, maar dat is omdat er geen AH's in de buurt zijn. Op het web is overigens ook veel over koken te vinden. Om maar eens een paar links te noemen:
Gekrompen pijlinktvis... En, lukt het altijd?Nee hoor, bij mij lukt het ook lang niet altijd. Hiernaast een foto van een poging tot gevulde pijlinktvis. Leek me leuk, van die vormpjes gevuld met een gekruid visgehaktmengsel. Inktvis schoongemaakt, en met een slagroomspuitzak gevuld. Helaas, wat ik niet wist is dat die inktvissen zo krompen in kokend water. Ongeveer de helft korter betekend ook de helft smaller en zo, dus maar 1/8 van de inhoud: ze knepen zichzelf leeg... Het resultaat zag er trouwens nog best leuk uit, en smaakte ook wel (vooral in plakjes gesneden en even gebakken). Maar, de rest van de vulling kon ik uit het water in de pan vissen. Het staartje (links-onder) zag er ook wel leuk uit, soort gevulde mini-pinguïn. |
op mijn site |