Verse Makreel uit de ovenMakreel is een heerlijke, mooie en voordelige vis, vol gezonde vetten. Mijn favoriete recept is om de vis pittig te marineren (dag van te voren), en dat in de oven. Weinig werk, veel resultaat. Makrelen zijn echte roofvissen: kijk niet verbaasd als er bij aankoop een of meer staartjes (van bijvoorbeeld ansjovis) uit de mond van de makreel steken. Er zit gelukkig niet veel graat in, en de graten die er in zitten zijn vrij groot, dus makkelijk te vinden. IngrediëntenMakreel: Meestal neem ik een makreel (van zo'n 200 .. 250 gram voor het schoonmaken) per persoon, maar als ze erg groot zijn kan je natuurlijk ook delen. Kop er af en ingewanden er uit (zelf doen, of laten schoonmaken). De marinade: een mengsel van gelijke delen van mijn 'gemberworst' (of verse gember en knoflook), sojasaus, en zoete pittige chillisaus (van dat spul voor bij de loempia's...). Plus een snuf zout en een scheutje olie. Voor 4 makrelen maak ik ongeveer een laag van 1..2 cm in een forse soepkop (zie foto).Bereiding
Lekker met Pandanrijst en (oosterse) groenten. Eet smakelijk! |
op mijn site |