Marokkaans-Thaise Garnalen
Marokkaans-Thaise Garnalen
Inspiratie vanuit Marrakech... Africa meets Asia... Misschien een beetje vreemde mix, maar ik vond het wel smakelijk. De link zit in het gebruik van 'Ras el Hanout' als kruidenmengsel bij de garnalen, terwijl de rest meet Aziatisch (Thais) is. Zoet-pittig, maar toch echt anders dan de klassieke Aziatische keuken. Ras El Hanout betekent "het beste van de winkel"; "van de bovenste plank". Het is een typisch Marokkaans kruidenmengsel, en bestaat uit minstens 12 ingrediënten zoals komijn en koriander, maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Ik heb onderstaand recept pas gemaakt, voor twee personen, en wat gegokt met hoeveelheden, neem onderstaand recept dus niet te letterlijk... bedacht me pas later er een foto van te maken (vandaar dat die ook wat rommelig is; had ik netter kunnen opmaken). IngrediëntenDe hoeveelheid is bedoeld voor 2 personen.
Bereiding
Op de foto geserveerd met roergebakken paprika/ui (ook gewokt; al voor het bakken van de garnalen), met wat knoflook en Thaise basilicum. Plus een salade van ijsbergsla, komkommerreepjes, mangoreepjes, tomaat, en een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, puntje mosterd, en wat aardbei-limonadesiroop. Tip: Koriander altijd pas op het einde toevoegen, niet mee laten koken (dan gaat de aparte smaak/geur verloren). |
op mijn site |