Gemberworst...

GemberworstTip: info over kruiden en specerijen: kijk in het kruidenboek...

Ik gebruik vooral voor de oosterse keuken graag verse ingrediënten. maar dat is niet altijd even handig. Wat er goed in de buurt komt zijn vers ingevroren spullen. Een van de mengsels die ik vaak van te voren klaarmaak, en in veel gerechten gebruik, is mijn 'gember-knoflook worst'. Makkelijk om in een keer in een wat grotere hoeveelheid te maken, zodat je je spullen maar een keer vuil maakt.

Gebruik: Ik snijd van de worst als ik gember en knoflook nodig heb gewoon een of twee centimeter van af, en de rest gaat terug in de diepvries (met een stukje huishoudfolie om het einde, tegen uitdroging).

Lekker voor door curries, chinese noodle-soup, Thaise gerechten, en andere maaltijden die wat pit nodig hebben.

Hoe maak je dit: neem gelijke delen knoflook en verse gemberwortel (bijvoorbeeld zoals op de foto: 4 bollen knoflook, en 2 grote stukken gemberwortel). Maak de knoflook schoon, en persen maar. Gember schillen (makkelijkste per 'bol'), en raspen door een fijne rasp, boven iets om ook het vocht op te vangen (bord of zo). Door elkaar doen, en in een sliert op huishoudfolie leggen, dicht vouwen, in invriezen. Overigens, kan ook in de keukenmachine...

O ja, op de eerste foto zie je de worst, in dit geval zitten er wat rode stippen in: ik had er deze keer ook een rode peper doorheen gehakt... Lekker pittig.

Ook voor andere mengsels

Deze methode is ook makkelijk voor andere mengsels, zo heb ik ook groene curry en laksa op deze manier ingevroren. Makkelijk en toch smakelijker dan gedroogd spul uit potjes...